Chocoladebroodjes
Ingredienten:
Cooking Mode Disabled
Bereiding:
-
- Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de verkruimelde gist en lauwe melk toe. Kneed tot je een homogeen deeg verkrijgt.
- Vorm een ​​bal, dek af met een vochtige doek en laat 1 tot 2 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
- Sla het deeg plat en rol het uit tot een grote rechthoek.
- Â Plaats de in stukjes gesneden koude boter in het midden van de rechthoek.
- Â Vouw de zijkanten van het deeg om de boter en rol het opnieuw uit tot een grote rechthoek.
-  Vouw het deeg in drieën (zoals een brief) en rol het opnieuw uit.
- Herhaal deze handeling drie keer en laat het deeg tussen elke draai 30 minuten in de koelkast rusten.
- Â Rol het deeg uit tot een grote rechthoek en snijd het in repen van 10 cm breed.
- Â Plaats een stokje of vierkant chocolade aan het ene uiteinde van elke strook en rol het deeg zo uit dat het de chocolade omhult.
- Leg de pain au chocolat op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen.
-  Verwarm de oven voor op 180°C.
- Â Bestrijk de pains au chocolat met het losgeklopte ei en bak ze 15 tot 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Â Laat afkoelen op een rooster voordat u gaat eten
GENIET VAN JE ETEN