Deeg voor gebakken empanadas

Opdieningen: 12 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten
Dit deeg voor gebakken empanadas wordt in zeer weinig tijd bereid en heeft slechts vier ingrediënten nodig. Je kunt het van tevoren klaarmaken en invriezen, zodat je het kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt.
Deeg voor gebakken empanadas pinit

Deeg voor gebakken empanadas

Deeg voor gebakken empanadas
Pin Recipe
0 Toevoegen aan favorieten
Kooktijd 40 minuten Totale tijd 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: Beginner Opdieningen: 12 Calorieën: 193 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Empanadas zijn een zeer populair gerecht in Argentinië. Naast dat er veel soorten Argentijnse empanadas zijn, afhankelijk van de regio waarin ze worden bereid, of de vulling die ze hebben, onderscheiden ze zich ook doordat ze gebakken of gebakken zijn. Het deeg voor elk van hen varieert meestal, sommige zijn schilferiger, andere zijn droger, met reuzel, met boter, enz. Dit specifieke recept vereist alleen bloem, boter, koud water en zout.

Ingredienten:

Cooking Mode Disabled

Bereiding:

  1. Hoe deeg te maken voor empanadas uit de oven
    • Om het deeg voor oven-empanadas te bereiden, beginnen we met het mengen van 400 g tarwemeel met 1 theelepel fijn zout in een kom. Voeg 100 g boter toe en meng met je vingers. Het zal een korrelig mengsel zijn, maar het doel is dat de boter zo gelijkmatig mogelijk verdeeld is en er uitziet zoals op de foto.
    • We voegen 150 ml koud water toe en mixen tot alles goed samenkomt. We brengen het deeg over naar het aanrecht en kneden ongeveer 10 minuten. Het moet een glad en zijdeachtig knotje zijn dat aanvoelt. We laten het afgedekt met een doek 10 minuten rusten.
  1. We strekken het deeg uit op het aanrecht, met een beetje bloem zodat het niet plakt, tot het 5 mm dik is. Verdeel met de resterende 20 g boter (het is belangrijk dat deze op kamertemperatuur is, anders kan het niet meer worden uitgesmeerd).

    • We maken twee vouwen naar het midden en strekken ons opnieuw uit. Hoewel één vouw voldoende is, kun je zoveel vouwen maken als je wilt.
    • Om de deksels voor de empanadas te snijden, rollen we het deeg uit tot het 3 mm dik is en snijden we het uit met een ronde vorm of met een bord en een veter.
  1. We hebben nu ons empanada-deeg uit de oven klaar. Gebruik onmiddellijk of vries in en gebruik vierkantjes perkamentpapier als verdelers.

Notitie

Samenvatting van eenvoudige voorbereiding

Meng de bloem met het zout en 100 g boter in een kom met je handen tot je een korreltje verkrijgt.
Voeg het koude water toe en kneed op het aanrecht tot je een soepel en zijdezacht deeg verkrijgt. Laat 10 minuten rusten
Rol het deeg uit tot het 5 mm dik is. Verdeel de resterende 20 g boter over het oppervlak
Maak twee vouwen naar binnen en rek opnieuw uit
Rek het deeg uit tot het 3 mm dik is en snij de deksels voor de empanadas af met behulp van een vorm of bord en een veterpunt.
Gebruik, of vries in, met vierkantjes perkamentpapier als verdelers.

Heb jij dit recept gemaakt?

Rate this recipe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

0 Toevoegen aan favorieten
Min
0 Toevoegen aan favorieten

Share it on your social network