Duitse Frikadellen
Beschrijving
Originele duitse Friadellen.
Ingredienten:
Cooking Mode Disabled
Bereiding:
-
- Meng in een kom het gemengde rundergehakt, de in blokjes gesneden ui en de gehakte knoflook (indien gebruikt).
- Voeg het ei, paneermeel of paneermeel, melk, zout, peper en eventueel mosterd, paprikapoeder en gehakte peterselie toe.
- Meng de ingrediënten grondig totdat er een uniform mengsel ontstaat.
- Neem met natte handen kleine porties van het gehaktmengsel en vorm er platte gehaktballetjes van. De grootte en dikte van de gehaktballetjes kunnen naar wens gevarieerd worden.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Dit duurt meestal ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de gehaktballetjes.
- Laat de gehaktballetjes op keukenpapier uitlekken om overtollige olie te verwijderen.
- Serveer de gehaktballetjes warm, bijvoorbeeld met aardappelsalade, groenten of gebakken aardappelen.
- Je kunt dit basisrecept naar eigen smaak aanpassen door extra kruiden of ingrediënten toe te voegen. Gehaktballen zijn veelzijdig en kunnen naar wens gevarieerd worden. Eet smakelijk!