Print opties:

Pesto van selderij en citroen

Pesto van selderij en citroen
Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Opdieningen 6
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Pesto van selderij en citroen, zeer fris en aromatisch, is uitstekend geschikt voor het bereiden van rijstsalades of om te eten met groenten, ter vervanging van de klassieke dip. Lekker bij bijvoorbeeld stengels bleekselderij en zoete of pittige gorgonzola. Verfrissend op vlokken gekruide Parmezaanse kaas.

Ingredienten:
  • 45 gram Verse smeerbare kaas
  • 40 gram Extra vergine olijfolie
  • 30 gram Bladselderij
  • 20 gram Gepelde pistachenoten
  • 4 Muntblaadjes
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • Uitgelekte ingelegde kappertjes
  • Zout
Bereiding:
    • Voor het recept voor selderij-citroenpesto meng je alle ingrediĆ«nten met 1 theelepel kappertjes en een snufje zout, tot je een zeer romige consistentie verkrijgt.