Pittige mango- en ananaskarbonades

Opdieningen: 4 Totale tijd: 1 uur 10 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Snel naar recept Recept afdrukken
0 Toevoegen aan favorieten
Pittige mango- en ananaskarbonades pinit

Pittige mango- en ananaskarbonades

Pittige mango- en ananaskarbonades
Pin Recipe
0 Toevoegen aan favorieten
Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 25 minuten Rusttijd 30 minuten Totale tijd 1 uur 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: Beginner Opdieningen: 4 Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingredienten:

Cooking Mode Disabled

Voor de marinade:

Voor de karbonades:

Ter decoratie (optioneel):

Bereiding:

  1. Bereid de marinade:
    • Meng in een kom ananassap, sojasaus, honing, limoensap, sriracha of hete saus, gehakte knoflook, gehakte gember, gemalen komijn, gerookte paprika, cayennepeper (indien gebruikt), zout en zwarte peper.
  1. Marineer de karbonades:
    • Doe de karbonades in een grote hersluitbare plastic zak of ondiepe schaal.
      Giet de helft van de marinade over de karbonades en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Bewaar de resterende marinade om te dippen en te serveren.
    • Sluit de zak of dek de schaal af en zet deze minimaal 30 minuten, bij voorkeur 1-2 uur, in de koelkast, zodat de smaken kunnen vermengen.
  1. Bereid de grill of pan voor:
    • Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur of verwarm een ​​koekenpan tot middelhoog vuur. Bestrijk de roosters of pan met plantaardige olie om plakken te voorkomen.
  1. Bak de karbonades:
    • Haal de karbonades uit de marinade en laat het overtollige water eraf druipen.
    • Grill of schroei de karbonades gedurende 6-8 minuten per kant, of tot ze gaar zijn tot een interne temperatuur van 63°C
    • Het enige wat je nodig hebt is de marinade die je tijdens het koken hebt gereserveerd.
    • Voeg tijdens de laatste minuten van het koken de gehakte mango en ananas toe aan de grill of pan om ze te verwarmen en een lichte karamellisatie te verkrijgen.
  1. Serveren:
    • Haal de karbonades van de grill of koekenpan en laat ze een paar minuten rusten.
    • Beleg de karbonades met gegrilde mango en ananas.
    • Garneer met vers gehakte koriander en serveer indien gewenst met partjes limoen.

Notitie

Tips:

  • Marineertijd: Marineer de karbonades minimaal 30 minuten, of een hele nacht voor een diepere smaak.
  • Grill of koekenpan: Zorg ervoor dat uw grill of koekenpan is voorverwarmd, zodat deze goed dichtschroeit.
  • Serveersuggestie: Deze karbonades passen goed bij rijst, quinoa of een frisse salade.
  • Geniet van je pittige karbonades met mango en ananas; combineer de hitte van kruiden met de zoetheid van tropisch fruit voor een heerlijke en unieke maaltijd!

Ik hoop dat je geniet van deze smakelijke karbonades met een pittige en tropische twist!

Heb jij dit recept gemaakt?

Rate this recipe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

0 Toevoegen aan favorieten
Min
0 Toevoegen aan favorieten

Share it on your social network