Spaghetti met knoflook, olie en chili
Beschrijving
Knoflook, olie en chilipeper zijn het gerecht bij uitstek voor middernachtspaghetti, omdat het snel klaar is met een paar eenvoudige ingrediënten die we in huis hebben en omdat het elke honger stilt
Het is een smaakvol gerecht waarbij we bovendien kunnen genieten van de eigenschappen van knoflook (antibacterieel, reguleert bloeddruk en cholesterol, verlaagt de bloedsuikerspiegel) en chilipeper (rijk aan vitamine C).
In ons geïllustreerde recept leggen we stap voor stap uit hoe je spaghetti maakt met knoflook, olie en chili, met vers gehakte knoflook en chili en, om smaak toe te voegen, marjolein en/of peper.
Ingredienten:
Cooking Mode Disabled
Bereiding:
-
- Voor het recept voor spaghetti met knoflook, olie en chilipeper kies je een groot teentje knoflook en plet dit fijn met het lemmet van het mes plat gelegd. Met deze kleine handeling zal het gemakkelijker zijn om de schil te verwijderen.
- Schil het teentje en hak het fijn: je kunt een praktische knoflookpers gebruiken of het krachtig pletten met het lemmet van het platte mes en het vervolgens fijnhakken.
- Open een verse chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en hak hem fijn.
- Snijd een takje peterselie. De chef stelt voor om als variant een paar blaadjes marjolein toe te voegen, waardoor het aroma ronder wordt. Een andere variant: 2-3 gemalen peperkorrels maken de smaak van de smaakmaker rijker.
- Combineer 50 g extra vergine olijfolie, knoflook, chili en eventueel peper in een grote pan als deze koud is.
- Zodra de olie begint te sissen, voeg je de gehakte kruiden toe en direct daarna 4-5 eetlepels kookwater van de pasta (350 g spaghetti, al gekookt) en een snufje zout. Giet de spaghetti al dente af, doe ze in de pan met de saus en serveer onmiddellijk.
knoflook, chilipeper, spaghetti, herfst, winter, lente, vegetarisch, winter